Чай Дикий Шен Пуер Юннань 500 грам
- В наявності
- Код: 484822294
914 ₴
- +380 (98) 155-03-57 Вайбер
Чай Дикий Шен Пуер Юннань 500 грам
У старовину пуер ферментировался під час транспортування і передпродажного зберігання. Але в другій половині 20 століття, зі збільшенням попиту і скороченням часу доставки, він перестав встигати «дозрівати» до потрібного рівня. Тому, в 70-е роки 20 століття, була придумана технологія прискореного старіння (ферментації) пуеру.
Вкратце, она состоит в том, что чайный лист складывается в кучи и поливается водой, после чего, через некоторое время, температура внутри кучи повышается, и начинается ускорение ферментации. Так появилось два основных вида пуэра – изготавливаемый по традиционной технологии – «сырой пуэр», и, по ускоренной технологии – «приготовленный пуэр» или Шен Пу Эр.
Все пуэры в КНР производят из одного сорта чайного куста – юннаньского широколистого.
Пуер – пост-ферментований чай, який пройшов глибоку (традиційну або прискорену ферментацію), що припускає трансформацію його в продукт відмінний від звичайного чорного чаю по його хімічному складу і корисним властивостям. Це чорний чай з китайської видовий чайної класифікації. В українській класифікації його відносять до групи чорних спеціальних чаїв.
Пуер – єдиний чай, який стає краще з часом зберігання. Колекція витриманих пуерів часто дорожче колекції витриманих вин.
Заварювання: Як і будь-який чай – пуер вимагає витримки стандартних дозувань, та дотримання кількох правил заварювання. Загалом закладають 6 р на 150 мл гарячої води.
Промивання проводиться дуже швидко, киплячою водою, таким чином, досягається видалення пилу та дезінфекція. За часом наполягання можливі варіанти, коли цей чай заварюється по 2-3 хвилини – 2-3 рази.
Основні | |
---|---|
Тип чаю | Чай Пуер |
Форма випуску | Розсипний |
Вага | 500 г |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Пакет |
- Ціна: 914 ₴