- Вершки, сухе молоко
Вершки — молочний продукт, що отримується з незбираного молока шляхом сепарації жирової фракції. Для споживання у свіжому вигляді вершки випускають у продаж, як правило, пастеризовані з вмістом жиру 10-20 % (звичайні) і 35 % (жирні). У продажу є також консервовані і сухі вершки, спосіб вживання яких вказано на етикетці. Завдяки високому вмісту жиру вершки є дуже поживним продуктом. Вони містять також 3,5 % білків, 4,3 % вуглеводів, мінеральні солі та вітаміни (A, E, B1, B2, C, PP та ін). Вершки широко застосовуються в лікувальному харчуванні.
Їх використовують для виготовлення сметани та вершкового масла, а також приготування різноманітних кулінарних виробів. Вершки входять у рецептуру деяких супів-пюре, соусів, солодких страв та кондитерських виробів. Жирні вершки легко і швидко збиваються в густу піну і використовуються переважно для приготування солодких страв і кондитерських виробів.
У харчовій промисловості застосовуються володіють великим терміном зберігання «рослинні вершки» — замінник натуральних вершків, одержуваний з рослинних жирів (найчастіше використовують кокосова, пальмова, або пальмоядрова олія). У склад суміші, тим не менш, входять і молочні білки (головним чином казеїнат натрію), які надають смак, колір і аромат натуральних вершків. В склад «рослинних вершків» входять також регулятори кислотності, стабілізатори, емульгатори, ароматизатори та барвники.
В нашому магазині представлені вершки для кави від перевірених та відомих виробників вершків. Однак, ці вершки використовуються так само і в приготуванні соусів з вершків, пюре з вершками, крем-супів з вершками і багато чого іншого.