Чай Ча-Гао смола пуеру 100 грам
Екстракт-смолу пуеру винайшли давно – приблизно в 7 столітті нашої ери. В принципі, вона отримала поширення приблизно тоді, коли на чай звернув свою увагу Лу Юй (чайний поет і філософ, якого зараз вважають чайним богом). В той час чай, чаювання, виробництво чаю було долею багатих людей, оскільки він не культивувався, а провадився, здебільшого, з дикоростучих рослин. Спосіб виробництва
За своєю суттю існування чайної смоли суперечить китайській приказці про шкідливість чаю, залишеного на наступний день (чай, заварений тільки що – бальзам, а залишений на ніч – отрута). Але, очевидно, що використання особливого сировини і тривала термічна обробка трансформують чай – абсолютно новий продукт зі зміненим набором властивостей. Кращу смолу виробляють з листя старих дерев (кущів) в районі Цихуанбанна провінції Юннань, КНР. Там же, власне кажучи, і зароджувалася культура чаю пуер. В увазі дорожнечу сировини і трудомісткості процесу виробництва, Ча-Дат – ексклюзивна і досить дорога продукція. Для її виробництва беруть листя чаю сорту юньнаньский широколистий (з якого і провадиться будь пуер). З 100 кг сырыз листя, шляхом поступової варіння у великому чані, отримують близько 1 кг смоли, тоді як з цього ж кількості листя можна зробити 25 кг звичайного пуеру. При цьому, в процесі варіння додають деяку кількість чистої сирої води для того щоб продовжити сам процес «сгущевания». В результаті отримують висококонцентровану рідина, яка при охолодженні кристалізується в тягучу смолу, яка в свою чергу через день два повністю твердне. Саме тому гарячу смолу розливають в ємності різної форми. Основні – брикет і тонка, до 0,5 см завтовшки «ковбаска», яку ріжуть на невеликі гранули 0,3 г вагою.
Корисні властивості
Властивості смоли пуеру, так само як і пуеру взагалі – предмет досліджень багатьох зарубіжних наукових організацій. Але передусім китайських, вивчають традиційну медицину установ. Найвідомішим серед них (у цій сфері) є Юньнаньский науково-дослідний інститут охорони здоров'я. Фахівці інституту зазначають в цьому продукті, насамперед, високу енергетичну концентрацію і великий потенціал використання його для профілактики багатьох хвороб.
На їхню думку, смола пуеру сприяє:
- зміцненню стінок судин (як загальна властивість чаю, але на більш високому рівні);
- нормалізації тиску;
- позбавлення від «жиру крові» - шкідливого холестерину;
- очищення печінки;
- нормалізації роботи травної системи;
- нейтралізує жирну їжу і алкоголь;
Всі ці властивості, поряд з високим тонізуючу дію і концентрованим набором мікроелементів застосовуються в лікуванні або профілактиці близько 60 різних захворювань, лікування яких проходить під контролем адептів китйский традиційних медичних знань.
Кроме того, Ча-Гао широко известна как сильный тоник, который воздействует мягко, но долго, при этом сохраняется ясность мышления и отсутствует вредное резкое расширение сосудов.
Аромат, вкус, способ заваривания
Описание потребительских свойств – всегда субъективно, но…
Аромат в сухом виде - классического черного китайского юньнаньского чая с добавление небольшого количества молока. При заваривании раскрывается пуэрная сущность и появляется дымный, древесный аромат хорошего Шу пуэра.
На вкус Ча-Гао практически не отличить от первоклассного пуэра.
Спосіб заварювання – розчинити в окропі, теплою або, увага!ХОЛОДНІЙ воді. Один кристалик – на 250-300 води.
Основні | |
---|---|
Тип чаю | Чай Пуер |
Вага | 100 г |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Пакет |
Форма випуску | Смола |
- Ціна: 1 176,39 ₴