Чай Пуер Бінг-ча преміум (прим. 357г)
Бінг-ча - пуер в формі круглого плоского диска-коржі розміром від 100 г до декількох кілограмів. Найбільш поширений вага – 1 дзін (близько 500 м). Можуть бути подарункові варіанти у формі старовинної монети або диска з тисненням, але в будь-якому випадку форма диска зберігається.
Пуер – пост-ферментований чай, який пройшов глибоку (традиційну або прискорену ферментацію), що припускає трансформацію його в продукт відмінний від звичайного чорного чаю по його хімічному складу і корисним властивостям. Це чорний чай з китайської видовий чайної класифікації. В українській класифікації його відносять до групи чорних спеціальних чаїв.
Пуер – єдиний чай, який стає краще з часом зберігання. Колекція витриманих пуерів часто дорожче колекції витриманих вин.
Заварювання:
Як і будь-чай – пуер вимагає витримки стандартних дозувань, і дотримання декількох правил заварювання. У середньому закладають 6 г на 150 мл гарячої води.
Промивання проводиться дуже швидко, киплячою водою, таким чином, досягається видалення пилу і дезінфекція. З часу настоювання можливі варіанти, коли цей чай заварюється за 2-3 хвилини – 2-3 рази.
Основні | |
---|---|
Тип чаю | Чай Пуер |
Форма випуску | Пресований |
Вага | 357 г |
- Ціна: 850 ₴