Продавець Alfa-Coffee розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5744 відгуків

Компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки зараз за її графіком неробочі години. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57

Ягоди Годжі

Походження і біологічні характеристики

Годжі – лат. lycium barbarum, відомі також як wolfberry або fructus lycii – як рослина являють собою вічнозелений листяний чагарник, який росте до 3 метрів у висоту і зустрічається в субтропіках Китаю, Монголії, Гімалаях і Тибеті. Відомо безліч видів (близько 40) і підвидів цієї рослини.

Найкращі ягоди годжі вирощують у китайській автономії Ниньсья, яка володіє унікальними кліматичними характеристиками. Ягоди саме з цього регіону мають найвищі показники як смакові, так і лікувально-профілактичні.

Збір ягід проводять безконтактно – струшуючи їх на попередньо натягнуті сітки. І все тому, що дотик до сирої (не сушеної) ягоді дає алергічну реакцію (настільки, біологічно активним є її сирий сік). В даний час група вчених з Австралії знайшла спосіб зберігати біологічно активний сік годжі отриманий в сирому вигляді, шляхом віджиму особливим способом. Властивості соку у багато разів перевищують властивості настою або інших способів вживання, але, на жаль, поки що зберігати його можна не більше кількох годин.

 Показання до застосування 

Хоча ягоди годжі тільки нещодавно сенсаційно з'явилися на ринках Європи і США, в Азії їх споживчі і цілющі властивості знають вже більше двох тисяч років, а сама ягода відома людині вже більше 5000 років. Саме ягід годжі, в числі не багатьох регулярних продуктів харчування, приписують характерне «подовження життя людей, які живуть у Гімалаях. Є свідчення про такому жителя Чи Кін Ене, який прожив 252 року з 1678 до 1930 року. Протягом всього свого життя він регулярно вживав в їжу ягоди годжі.

Особливістю цих, на перший погляд, не вибагливих ягід є унікальний набір природних компонентів, які роблять їх не тільки смачними, але і надзвичайно корисними, майже чудодійними:

- 21 мінерал (в тому числі і дуже актуальне для жителів України залізо, цинк, йод).

- 18 амінокислот (що більше навіть ніж в матковій пилку бджіл)

- В 500 разів більше вітаміну С, ніж в апельсині

- У 15 разів більше заліза, ніж у шпинаті.

- Вітаміни - В1, В2, B6 і Є.

- Незамінні полісахариди - LBP-1, LBP-2, LBP-3, LBP-4, яких немає ні в одному продукті харчування.

Східна медицина рекомендує годжі при анемії, болях у спині, проблеми із зором, цукровому діабеті. А також як засіб для загального зміцнення здоров'я при вагітності, для поліпшення роботи спинного і головного мозку і ЦНС в цілому, зміцнення сну, як антистресовий засіб. Крім того годжі часто використовують для омолодження всього організму, нормалізації ваги та апетиту, зниження цукру і холестерину в крові, стабілізації тиску, загального поліпшення роботи серця і мозку. Відомості про результативному використанні ягід годжі на стільки великі, що можна говорити про їх застосування в лікуванні сотень захворювань від хвороби Ацльцгеймера до Сніду. Але найбільш ефективними ягоди годжі опинилися в лікуванні захворювань мозку, крові та онкології.

Дослідження японських учених ще в 2006 році підтвердили відновне дія соку годжі на структуру ДНК. На їхню думку, ягоди годжі володіють унікальними молекулярними зв'язками, які збільшують їх енергетику в кілька разів. Людський організм, отримавши, за допомогою полісахаридів, первинну яка структурує інформацію, проводить балансування функціонування кожної окремої клітини, при цьому мобілізується і калібрується робота всіх захисних функцій організму як єдиної системи.

Окрему увагу варто звернути на полісахариди. Ці складні вуглеводи, будучи нашим основними джерелом енергії, що володіють величезною антибіотичною, противірусною, протипухлинною, антидотної активністю. Вони – один з основних джерел ліпопротеїдів і білкових комплексів крові. Саме завдяки ним можна говорити також про профілактичному дії ягід годжі дуже багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, діабету, жовчнокам'яної і сечокам'яної хвороби, апендициту, атеросклерозу, пухлинної патології, порушень обміну речовин, виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, та ін.

Полісахариди годжі здатні забезпечити енергією всі системи людського тіла, вони живлять шкіру, стимулюють регенерацію кісткового мозку, підтримують мікрофлору людини.

У терапії онко-захворювань ягоди годжі можуть використовуватися як допоміжний засіб лікувальної дії. У багатьох країнах, у тому числі Японії, Китаї, Швейцарії були проведені дослідження, позитивно характеризують ефективність цих ягід в такому лікуванні, так як ці плоди містять відносно високу кількість активного німеччина, відомого своїми властивостями. Крім того ягоди годжі істотно підсилюють вироблення в організмі гамма-інтерферону, здатного зупинити зростання ракової пухлини, вбивати ракові клітини і навіть стимулювати зворотні процеси спрямовані на одужання організму. Таким чином, ягоди годжі, хоча й не замінюють лікарські засоби у важких випадках онко-захворювань, однозначно є хорошою підмогою в лікуванні, та незамінні в ранньої профілактики таких захворювань.

Деякі джерела говорять також про антицелюлітних властивості цих ягід, а кілька відомих таблоїдів повідомляють про те, що 1 столова ложка цих ягід здатна забезпечити людину всіма необхідними вітамінами і захистити від раку!

 Способи вживання

Одним із способів самостійно застосування ягід годжі є настоянка:

1 столову ложку плодів заварити в посуді або термосі, закрити і настоювати протягом 30 хвилин. Отриманий настій приймати всередину по 1/2–1/3 склянки 2-3 рази на день. Залишилися після зціджування ягоди можна вживати в їжу.

Для профілактики гіпертонії у народній медицині КНР рекомендують додавати ягоди годжі в оолонг (улун) в пропорції до 5% ягід. А в разі необхідності нормалізації ваги – та ж пропорція, але вже з пуерів.

Крім того ягоди можна змішувати з кашами.

Протипоказань до вживання ягід майже немає, тільки висока температура і індивідуальна непереносимість.

Увага! Для збереження ефективного активного впливу, ні в якому разі не можна додавати сіль або цукор продукти з ягодами годжі!

Фільтри
Ціна
Наявність
Вага
Тип чаю
Контакти
Alfa-Coffee
+380981550357
вул. Магнітогорська 1Б, Київ, Україна
+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57Вайбер
Мапа

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner