Продавець Alfa-Coffee розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
4908 відгуків

Компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки зараз за її графіком неробочі години. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57

Купити каву в зернах

Купити каву в зернах

Але як же вибрати і купити каву в зернах правильно, тобто без розчарувань, а також без переплат і втрати часу?

Майже всі знають, що двома основними сортами кави, поширеними на світовому ринку, є арабіка і робуста. Однак, не всі знають які особливості цих сортів і чому вони відрізняються в ціні.

Отже, зерна арабіки мають видовжену форму, вони відрізняються більш вишуканим ароматом, витонченим смаком і легкою пікантною кислинкою. Саме ці зерна надають напою м'якість, шоколадне, горіхове і кремове післясмак. Зерна робусти – круглі і менше в розмірі. Цей сорт багатий на кофеїн, він надає напою щільності, дарує димні тіні, а також безпосередньо відповідає за гірчинку та наявність красивою стійкою пінки. У чистому вигляді напій з робусти навряд чи можна назвати вишуканим. Проте вміле поєднання зерен цих двох видів здатне творити чудо, за яке ми так любимо каву. Тому якщо ви вирішили купити каву в зернах, зверніть увагу на зміст кожного з цих сортів. Віддавайте перевагу купажам, в яких лідер – арабіка, а робуста – як вишенька на торті, тобто в невеликій кількості.

На смак напою впливає не тільки купаж зерен, але і їх ступінь обжарювання. Виділяють десять ступенів підсмажування кава: від світлої (скандинавської) до найтемнішої (італійською). Кожна з них впливає не тільки на колір і аромат майбутнього напою, але також на вміст кофеїну, присутність гіркоти і кислоти. Найбільш поширеною просмажуванням є середня або універсальна. Такі зерна підходять для приготування майже всіх кавових напоїв. Тому є сенс купити каву в зернах саме такий обжарювання, якщо ви віддаєте перевагу експериментувати і пробувати різні напої.

Отже, ви принесли каву в зернах додому і вам вже не терпиться зварити з них запаморочливий напій... Приступайте, тільки пам'ятайте: краще молоти зерна на один раз, адже в такому разі ваш напій не втратить свій характер і «душу», подаровані йому під час обсмажування. Немає сенсу все змолоти зерна або у великій кількості, про запас. Може бути, ви і заощадите час на подальшому помелі зерен. Але хіба є сенс економити на задоволенні?

Кава – дуже благородний напій, щоб пити його похапцем або неправильно. Насолоджуйтесь кавою!

Інші статті
Контакти
Alfa-Coffee
+380981550357
ул. Магнитогорская 1Б, Київ, Україна
+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57Вайбер
Мапа

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner