Продавець Alfa-Coffee розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5404 відгуків
+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57

Як заварювати чай Тигуанинь

Як заварювати чай Тигуанинь

Саме ці обставини стали причиною такого незвичайного назви даного сорту чаю, яке буквально означає «Залізна Гуаньінь». Перед тим як зрозуміти, як заварювати чай Тигуанинь, варто розібратися в його властивості та характерні особливості.

Властивості та особливості чаю Тигуанинь

Чай Тигуанинь – це крупнолистовий напівферментований чай, що займає проміжне місце між зеленим і червоним або традиційним для Європи чорним чаєм. У Китаї його прийнято називати бірюзовим або синьо-зеленим чаєм. Цей чай улун вирощують в повіті Аньси на півдні Китаю вже більше 12 століть. Для його створення використовують зрілі й більш великі чайні листя, ніж для зелених сортів. Менш виражена ферментація в порівнянні з чорним чаєм гарантує чаю не тільки його неповторний смак і характерний пряно-фруктовий аромат, але також збереження більшої кількості вітамінів і таніну.

Ціна на цей чай залежить від часу і місця збору листя, а також їх сортності. Так, наприклад, одним з найдорожчих улунів цього сорту є чай осіннього врожаю. Набагато дешевше купити весняний чай Тигуанинь. Китайці поділяють цей улун на 5 основних груп, злегка відрізняються смаковими та ароматичними характеристиками, серед яких кожен бажаючий вже точно зможе знайти свій улюблений.

Смакові та ароматичні характеристики Тигуанинь

Складно на словах описати смак і запах цього напою. Проте спробувати варто. Колір настою цього чаю досить легкий, його можна охарактеризувати як світло-зелений з золотими переливами. Його багатий смак вражає поєднанням солодощі та свіжості. Окремої похвали гідний незабутній аромат цього чаю: дурманний квітковий букет з виразним шлейфом тільки що розкрилися суцвіть бузку. Не менш цінним є і післясмак цього напою: затяжне, але при цьому не нав'язливе, яскраве і свіже, як бриз.

Невже вам ще не захотілося придбати цей чай, точніше дізнатися, як заварювати чай Тигуанинь правильно і створити у себе вдома цей незвичайний китайський напій? До речі, цей чай легко поєднується з будь-якою їжею. Його рекомендують вживати як аперитив перед основними стравами. Але він відмінно справляється з роллю «головного героя», тому його можна пити як самостійний напій між прийомами їжі.

Ефект і корисні властивості чаю Тигуанинь

Самі китайці гордо заявляють, що навіть одна випита чашка цього бірюзового улуна здатна зняти напругу, заспокоїти і утихомирити. Цей улун дарує тілу легкість, а розуму – спокій і стрункість думок. Жителі піднебесної впевнені, що вживання легкого цього настою чаю гарантує гармонію з самим собою і навколишнім світом. Ви хочете внести в ваш дім атмосферу невимушеності і мрієте, щоб бесіди з рідними і друзями проходили в легкому ключі? Візьміть приклад з китайців і проводите такі розмови за чашкою Тигуанинь. Однак якщо ви хочете домогтися від цього напою відчутних тонізуючих і підбадьорливих властивостей, вам це вдасться, якщо ви дізнаєтеся, як заварювати чай Тигуанинь з більш міцним настоєм.

Говорячи про лікувальні властивості, варто відзначити, що цей сорт в чомусь родич зі звичним нам зеленим чаєм. Але є в ньому і відмінні ознаки. До них можна віднести підвищений вміст легко засвоюваних вітамінів B, P, PP, E, K і C. Цей чай часто рекомендують включати в дієту за його здатність спалювати жири, виводити токсини, знижувати в'язкість крові, зміцнювати судини, нормалізувати тиск і очищати мікрофлору.

Як заварювати чай Тигуанинь щоб досягти того самого ефекту, який так цінують у всьому світі?

Прежде всего, стоит помнить, что, как и другие китайские чаи, чай Тигуанинь способен раскрыться при соблюдении таких условий: только качественный чай, только чистая вода и желательно специальная чайная посуда. Покупайте чай только в вакуумной непрозрачной упаковке, если хотите получить действительно лечебный и вкусный напиток. Не используйте воду из-под крана, которая исказит вкус чая до неузнаваемости. Хорошо, если вы заварите улун в специальных небольших пиалах из фарфора или глины. Это прежде всего красиво и атмосферно. Однако если такой посуды у вас нет, то пользуйтесь тем, что у вас под рукой, за исключением металлических сосудов.

Для создания хорошего настоя нужно взять около 8 граммов заварки из расчета на один стакан воды. Перед основным завариванием листья нужно предварительно промыть, а затем залить их водой температурой около 90-95 С°. При первой заварке листьям нужно настояться около 2 минут. При каждой последующей – это время может увеличиваться, пока листья еще будут отдавать аромат и цвет.

Хочете зануритися в чарівну атмосферу стародавнього Китаю? Побалуйте себе неспішним чаюванням з пиалой ароматного чаю Тигуанинь!

Інші статті
Контакти
Alfa-Coffee
+380981550357
вул. Магнітогорська 1Б, Київ, Україна
+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57Вайбер
Мапа

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner