Рецепт кави зі спеціями
Якісний і правильно зварений кави смачний сам по собі. Однак чому б не зробити хороше – кращим, а прекрасне – досконалим?
Домогтися цього можна за допомогою спецій, палітра яких настільки багата, що кожна людина легко підбере в ній свій ідеальний відтінок або півтон. Отже, розглянемо найбільш популярні спеції, завдяки яким і без того ароматна кава почне грати новими фарбами.
Основні інгредієнти рецепту кава зі спеціями:
· Кориця
Ее по праву можно назвать «королевой» специй. В ней ценится не только теплый, пряный и сладковатый аромат, который способен быстро поднять настроение и помочь в борьбе с депрессией. Корица также усиливает кровообращение, чем создает приятный согревающий эффект. Кофе с корицей нормализует обмен веществ и очищает кровь.
· Ваниль
Эта специя обладает очень нежным романтичным шлейфом, который быстро снимает усталость и дарит чувство покоя и умиротворения. Используя чистую ваниль в порошке важно не переборщить с количеством, иначе в кофе появится неприятная горечь.
· Имбирь
Корінь імбиру багатий вітамінами, ефірними маслами і мінералами. Він стимулює травлення, допомагає боротися із застудою і навіть із зайвою вагою. Для того, щоб приготувати смачний і корисний кавовий напій з імбиром необхідно зварити каву за традиційним рецептом, а потім додати в нього невелику кількість нарізаного імбиру. Краще всього використовувати свіжий, а не сушений продукт.
· Кардамон
Кардамон відрізняється солодкуватим пряним смаком з гостротою і оригінальним та приємним запахом. Кардамон робить напій більш освіжаючим і бадьорить. У використанні кардамону також важливо знати міру, інакше напій буде занадто різким і важким.
· Чорний перець
Ця спеція прекрасно підходить для додання нових відтінків не тільки м'ясних і овочевих страв, але також і солодкого кави! Секрет криється в особливому пряному присмаку і гостроті, які притаманні тільки чорного перцю. Він стимулює імунітет, допомагає боротися із застудою, прискорює метаболізм і виводить токсини.
Це далеко не всі спеції, які можна використовувати для прикраси свого улюбленого напою, будь це колумбійський кава, марокканський, індійський або будь-який інший. Бадьян, лавровий лист, гвоздика, мускатний горіх, коріандр, кмин, кінза... Здається, цей список можна продовжувати до нескінченності. Головне – купити якісний кави для кавоварки у гарному магазині і кілька улюблених спецій, а потім почати експеримент під назвою «кава зі спеціями».