Як варити каву в турці
Хто відмовиться від чашечки запашної підбадьорливого кави з пишною піною медового кольору? І навіть якщо ви не гурман, відрізнити смачну каву від напою середнього рівня ви зможете на раз.
Справді хороший кави – це поєднання продукту бездоганної якості і правильності його приготування. Для того, щоб день у день насолоджуватися хвилюючим напоєм мало лише придбати хороший кави в перевіреному магазині. Важливо також дізнатися, як варити каву в турці правильно.
Як варити каву в турці.
Існує кілька способів приготування кави. До них відносять заварювання в чашці, френч-пресі, в гейзерній кавоварці або кавомашині. Вважається, що найсмачнішим виходить кави в турці, однак, дивлячись як варити каву в турці! Турка чи джезва – це невеликий товстостінний посуд з довгою ручкою. Особлива форма ковша дозволяє добитися максимально насиченого смаку і виразного запаху напою за рахунок утворення пробки з піни. Найчастіше турки виготовляють з міді, однак можна зустріти також джезви з глини, кераміки і навіть срібла. Так що, процес приготування кави по-турецьки може стати гарним дійством, з якого вам захочеться починати кожен свій ранок. Отже, як варити смачну каву в турці?
· Розмір турки повинен відповідати кількості порцій, які ви плануєте вживати, так як немає сенсу готувати напій про запас. До того ж, щоб напій не «втік» на плиту, краще розділити порції і не заповнювати посудину до верху.
· Вода – основа кави, тому до її вибору слід підійти серйозно. Краще всього використовувати для цього фільтровану або бутильовану воду.
· Для того, щоб напій вийшов максимально ароматним і багатогранним, краще засипати в турку тільки що мелені зерна.
· Необхідну кількість води додати в джезву разом з цукром. Після цього від плити краще далеко не йти.
· Важливий момент: потрібно прибрати турку з вогню, не допустивши його закипання, так це зіпсує напій.
· Далі слід зняти джезву з вогню і дати піні злегка осісти. Потім можна перемішати напій.
· Для того, щоб кава в турці вийде більш насиченим з щільною текстурою, можна знову поставити посудину на плиту ще один або два рази.
· Важливо не забути дати напою трохи «відпочити», залишивши його настоятися кілька хвилин.
· Кава по-турецьки потрібно розливати в заздалегідь прогріті окропом чашки.
От і все. Ваш ароматний і неймовірно смачний напій готовий! Залишилося тільки подумати з чим його краще подати. Може це буде шматочок гіркого шоколаду або шматочок пікантного сиру...
Тут можна вибрати мелений для заварювання кави в турці.
Особисто мені подобається ось цей кави Лавацца Квалита Оро
Просто тому, що арабіка і банку красива)
А ось турків у мене кілька:
керамічний набір з турки і двох чашок
і ось така мідна турка
Методи заварювання кави в керамічній і мідної турці відрізняються, тому і цікаво експериментувати.