Продавець Alfa-Coffee розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5432 відгуків

Компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки зараз за її графіком неробочі години. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57

Як варити каву в турці

Як варити каву в турці

Хто відмовиться від чашечки запашної підбадьорливого кави з пишною піною медового кольору? І навіть якщо ви не гурман, відрізнити смачну каву від напою середнього рівня ви зможете на раз.

Справді хороший кави – це поєднання продукту бездоганної якості і правильності його приготування. Для того, щоб день у день насолоджуватися хвилюючим напоєм мало лише придбати хороший кави в перевіреному магазині. Важливо також дізнатися, як варити каву в турці правильно.

Як варити каву в турці.

Існує кілька способів приготування кави. До них відносять заварювання в чашці, френч-пресі, в гейзерній кавоварці або кавомашині. Вважається, що найсмачнішим виходить кави в турці, однак, дивлячись як варити каву в турці! Турка чи джезва – це невеликий товстостінний посуд з довгою ручкою. Особлива форма ковша дозволяє добитися максимально насиченого смаку і виразного запаху напою за рахунок утворення пробки з піни. Найчастіше турки виготовляють з міді, однак можна зустріти також джезви з глини, кераміки і навіть срібла. Так що, процес приготування кави по-турецьки може стати гарним дійством, з якого вам захочеться починати кожен свій ранок. Отже, як варити смачну каву в турці?

· Розмір турки повинен відповідати кількості порцій, які ви плануєте вживати, так як немає сенсу готувати напій про запас. До того ж, щоб напій не «втік» на плиту, краще розділити порції і не заповнювати посудину до верху.

· Вода – основа кави, тому до її вибору слід підійти серйозно. Краще всього використовувати для цього фільтровану або бутильовану воду.

· Для того, щоб напій вийшов максимально ароматним і багатогранним, краще засипати в турку тільки що мелені зерна.

· Необхідну кількість води додати в джезву разом з цукром. Після цього від плити краще далеко не йти.

· Важливий момент: потрібно прибрати турку з вогню, не допустивши його закипання, так це зіпсує напій.

· Далі слід зняти джезву з вогню і дати піні злегка осісти. Потім можна перемішати напій.

· Для того, щоб кава в турці вийде більш насиченим з щільною текстурою, можна знову поставити посудину на плиту ще один або два рази.

· Важливо не забути дати напою трохи «відпочити», залишивши його настоятися кілька хвилин.

· Кава по-турецьки потрібно розливати в заздалегідь прогріті окропом чашки.

 

От і все. Ваш ароматний і неймовірно смачний напій готовий! Залишилося тільки подумати з чим його краще подати. Може це буде шматочок гіркого шоколаду або шматочок пікантного сиру...

Тут можна вибрати мелений для заварювання кави в турці.

Особисто мені подобається ось цей кави Лавацца Квалита Оро

Мелена кава Lavazza Qualita Oro Ж/Б 250 гр

Просто тому, що арабіка і банку красива)

А ось турків у мене кілька:

керамічний набір з турки і двох чашок

і ось така мідна турка

Турка мідна цельнокатанная

Методи заварювання кави в керамічній і мідної турці відрізняються, тому і цікаво експериментувати.

Інші статті
Контакти
Alfa-Coffee
+380981550357
вул. Магнітогорська 1Б, Київ, Україна
+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57Вайбер
Мапа

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner