Арабика с привкусом миндаля – гордость Сальвадора.
Виной тому была нестабильная политическая ситуация, из-за которой кофейные зерна было просто невозможно доставить в другие страны свежими. Сам по себе данный продукт всегда обладал высочайшими качествами, однако длительная транспортировка резко ухудшали вкус, аромат и крепость напитка. Утешительно знать, что сегодня ценнейший кофе из Сальвадора с первозданными характеристиками вновь могут попробовать гурманы во всем мире.
Что особенного в сальвадорском кофе?
Немалую роль играет опыт, так как в этой жаркой центральноамериканской республике кофе выращивают уже, по меньшей мере, пять веков. Кроме того, на большей части плантаций произрастает высоко ценимая многими арабика. Сальвадор – четвертая по объемам производства и продаж кофе страна после таких «кофейных магнатов» как Мексика, Бразилия и Колумбия.
Все в Сальвадоре идеально подходит для того, чтобы нежные и прихотливые кофейные кусты росли сильными и давали богатый урожай: климат, высота плантаций и трудолюбие фермеров.
Основные сорта кофе, выращенного в Сальвадоре и их особенности.
Кращим і найбільш знаменитим сортом сальвадорі кави прийнято вважати El Salvador Chalatenango. Ця стовідсоткова бурбонська арабіка вражає своїм ніжним і тонким смаком. Напій виходить досить міцним і густим. Цей сорт можна відрізнити за солодкувато-квіткового і злегка мигдальному присмаку, а також завдяки наявності відтінку какао в ароматі і смаку. Такий кави приємно пити навіть остиглим, так як його неповторні ноти не втрачають своєї глибини і привабливості навіть через час. Кава сорту Chalatenango вартий уваги гурманів. Ті, хто любить міцний напій з характерним ароматом, обов'язково зроблять цей кава своїм коханим.
Ще одна гордість Сальвадора – кава Пакамара. Він відрізняється відчутною, але дуже приємною гіркотою і більш сильним ароматом порівняно з іншими сортами. Після чашечки кави залишається довгий післясмак, а його підбадьорливі і освіжаючі властивості роблять його незамінним для сніданку.
Майстрам кавового справи варто було боротися за свій продукт, дбайливо вирощували його і прагнучи показати всьому світу свою ароматне «скарб» з присмаком мигдалю. Добре, що ці старання увінчалися успіхом, і тепер кожен мешканець планети може купити каву з Сальвадору і оцінити його по достоїнству.