Вирощений в тіні індійський кави
Саме з цих, дбайливо заховані в складках одягу зерен, виросли перші кавові кущі, а Чандрагирские пагорби, на яких ці дерева успішно прижилися, згодом були перейменовані на честь цього «першовідкривача».
Безумовно, виробництво кави в Індії набуло великих масштабів та доступ до світового ринку тільки в середині 19 століття, в часи колоніальної залежності від Англії.
З того часу індійський кави має нев'янучу популярність у багатьох країнах. Це стосується і пострадянського простору, де розчинну каву в характерних жерстяних банках з витіюватими золотавими візерунками вважався справжнім делікатесом» і дефіцитом.
Вирощування і обробка кави в Індії
Зараз Індія займає шосту позицію серед країн-лідерів з виробництва та експорту кави. Спочатку в цій країні вирощували переважно арабіку, однак після хвороби кавових дерев, фермери були змушені вирощувати робусту або гібридні сорти арабіки. Тепер 75% експортованого індійської кави – це робуста, решта 25% припадають на арабіку.
Вражають масштаби кавового справи в Індії. Під плантації кавових кущів відведено близько 400 000 гектарів землі. При цьому велика їх частина – це дрібні ферми, площею до 10 га. В 120 000 господарств старанно трудяться 3 мільйона осіб, віддаючись всією душею виробництва якісного продукту.
Індійська практика вирощування кави визнана однією з кращих у всьому світі. У чому весь секрет? У забезпеченні кавових деревах дворівневої змішаної тіні. Це досягається завдяки тому, що кавові кущі ростуть під кронами вічнозелених бобових і поруч з духмяними спеціями, а також банановими, апельсиновими і лимонними деревами. Дивно, але «кавовими сусідами» можуть бути близько 50 різних дерев і рослин. Це служить прекрасним середовищем для птахів і комах, які здатні захищати дорогоцінні плантації від шкідників. Також дані рослини знижують ерозію ґрунту, благотворно впливають на родючість і мінеральний склад, мінімізують вплив погоди на кавові дерева. Таким чином, кава немов росте в природному середовищі, у вологих тропічних лісах.
Індійський кави можна сміливо визнати чистим і органічним, так як фермери не використовують для вирощування будь-які хімічні добавки. Збір і обробка проводиться вручну. Для полегшення догляду за деревами та збору зерен кавові дерева регулярно стрижуть. Урожай збирають з листопада по березень. Для обробки арабіки застосовуються як сухе, так і вологе метод. А ось робуста піддається тільки вологій обробці.
Основні сорти індійського кави та їх особливості
Кофеманы всего мира любят индийский кофе за его мягкий и сбалансированный вкус, легкий аромат и незначительную кислинку. Благодаря тому, что кофе растет и хранится в непосредственной близости со специями, вкус напитка завораживает глубокими и благородными нотами кардамона, гвоздики, корицы, ванили и другими душистыми оттенками.
Большую часть всего производимого кофе занимает сорт арабики Плантейшен, который отличается приятным горьким вкусом и мягким шоколадным ароматом. Часто его смешивают с другими более легкими сортами.
Дуже популярним є арабіка сорту Карнатака за його легку кислинку і м'який аромат. Затребуваним гібридним сортом індійської кави вважається Кент. З якісних зерен кави виходить ароматний і смачний напій, відомий у всьому світі. А якщо ви хочете відчути аромат і смак мокко, тоді варто заварити сорт S795.
Малабарський Мусон – ще одна гордість Індії. Цей сорт кави вважається найбільш цікавим і загадковим. Мусонний кави спеціально зберігають у відкритих складах недалеко від Індійського океану. Завдяки цьому зерна вбирають особливий дух океану, розбухають і набувають неповторні кольори, аромат і смак.
Індія вміє здивувати та викликати захоплення. Індійський кави – смачне і ароматне тому доказ.
Безумовно, виробництво кави в Індії набуло великих масштабів та доступ до світового ринку тільки в середині 19 століття, в часи колоніальної залежності від Англії.
З того часу індійський кави має нев'янучу популярність у багатьох країнах. Це стосується і пострадянського простору, де розчинну каву в характерних жерстяних банках з витіюватими золотавими візерунками вважався справжнім делікатесом» і дефіцитом.
Вирощування і обробка кави в Індії
Зараз Індія займає шосту позицію серед країн-лідерів з виробництва та експорту кави. Спочатку в цій країні вирощували переважно арабіку, однак після хвороби кавових дерев, фермери були змушені вирощувати робусту або гібридні сорти арабіки. Тепер 75% експортованого індійської кави – це робуста, решта 25% припадають на арабіку.
Вражають масштаби кавового справи в Індії. Під плантації кавових кущів відведено близько 400 000 гектарів землі. При цьому велика їх частина – це дрібні ферми, площею до 10 га. В 120 000 господарств старанно трудяться 3 мільйона осіб, віддаючись всією душею виробництва якісного продукту.
Індійська практика вирощування кави визнана однією з кращих у всьому світі. У чому весь секрет? У забезпеченні кавових деревах дворівневої змішаної тіні. Це досягається завдяки тому, що кавові кущі ростуть під кронами вічнозелених бобових і поруч з духмяними спеціями, а також банановими, апельсиновими і лимонними деревами. Дивно, але «кавовими сусідами» можуть бути близько 50 різних дерев і рослин. Це служить прекрасним середовищем для птахів і комах, які здатні захищати дорогоцінні плантації від шкідників. Також дані рослини знижують ерозію ґрунту, благотворно впливають на родючість і мінеральний склад, мінімізують вплив погоди на кавові дерева. Таким чином, кава немов росте в природному середовищі, у вологих тропічних лісах.
Індійський кави можна сміливо визнати чистим і органічним, так як фермери не використовують для вирощування будь-які хімічні добавки. Збір і обробка проводиться вручну. Для полегшення догляду за деревами та збору зерен кавові дерева регулярно стрижуть. Урожай збирають з листопада по березень. Для обробки арабіки застосовуються як сухе, так і вологе метод. А ось робуста піддається тільки вологій обробці.
Основні сорти індійського кави та їх особливості
Кофеманы всего мира любят индийский кофе за его мягкий и сбалансированный вкус, легкий аромат и незначительную кислинку. Благодаря тому, что кофе растет и хранится в непосредственной близости со специями, вкус напитка завораживает глубокими и благородными нотами кардамона, гвоздики, корицы, ванили и другими душистыми оттенками.
Большую часть всего производимого кофе занимает сорт арабики Плантейшен, который отличается приятным горьким вкусом и мягким шоколадным ароматом. Часто его смешивают с другими более легкими сортами.
Дуже популярним є арабіка сорту Карнатака за його легку кислинку і м'який аромат. Затребуваним гібридним сортом індійської кави вважається Кент. З якісних зерен кави виходить ароматний і смачний напій, відомий у всьому світі. А якщо ви хочете відчути аромат і смак мокко, тоді варто заварити сорт S795.
Малабарський Мусон – ще одна гордість Індії. Цей сорт кави вважається найбільш цікавим і загадковим. Мусонний кави спеціально зберігають у відкритих складах недалеко від Індійського океану. Завдяки цьому зерна вбирають особливий дух океану, розбухають і набувають неповторні кольори, аромат і смак.
Індія вміє здивувати та викликати захоплення. Індійський кави – смачне і ароматне тому доказ.
Інші статті