Чорний кава – подарунок темношкірого населення Руанди
Дуже привітний і доброзичливий руандійський народ вкладає душу у свій скарб – якісний і найчистіше кави. Це гідно оцінюється покупцями і споживачами благородного напою. Найкращий кави преміум-класу експортується в країни по всьому світу, в тому числі в США і Європу.
Вирощування і обробка кави з Руанди
Руандійський кави довгий час був справжньою рідкістю. Однією з причин цього були часті громадянські війни всередині країни. В даний час фермери мають свободу у вирощуванні кави і з задоволенням займаються улюбленою справою.
Складно переоцінити допомогу фермерам в кавовому справі з боку держави. Воно дуже зацікавлено в їх благополуччя, процвітання кавових плантацій і відмінній якості чистих кавових зерен. Так, наприклад, уряд допомагає у будівництві миючих станцій, їх уже понад 100. Крім того, в Руанді регулярно проходять компанії з безкоштовної роздачі саджанців кавових дерев і дарування велосипедів для фермерів.
Дивовижний факт: доходи від виробництва кави становлять більшу частину всього експорту Руанди! І це незважаючи на те, що загальна площа всіх плантацій дуже невелика. Таким чином, кава є національним продуктом цієї країни.
Руандійський кави – це, в основному, два сорти арабіки вищого класу (Катуай і Бурбон). За своїми властивостями він нітрохи не поступається дорогим японським сортів кави, проте він більш доступний за ціною і проходить суворий контроль якості. Вирощується ця кава на висоті понад 1700 метрів над рівнем моря.
Також незвичайним є і спосіб обробки кавових зерен, вирощених в Руанді. Всі вони відразу, не пізніше ніж через 12 годин після збору врожаю, відправляються на одну монопольну станцію обробки. Завдяки цьому всі кавові зерна обробляються однаково і вчасно, до початку процесу ферментації. Весь кави, який покидає територію Руанди, володіє незмінним смаком і ароматом. В якості цього напою немає сенсу сумніватися.
Дорогоцінні зерна ретельно промиваються і сортуються на три категорії. Потім їх замочують на 20 – 24 години у воді у спеціальних чанах.
Спливли пошкоджені зерна відбираються вручну і викидаються. Потім вода відкачується, а зерна розкладаються на спеціальних столах, де вони будуть сушитися протягом двох тижнів з постійним ручним перемішуванням. Кава вважається готовим до експорту, коли вологість зерна сягає 11%.
Особливості смаку і аромату кави руандійського
Багато гурмани, розпещені дорогими сортами цього напою, дуже люблять і цінують руандійський кави за його яскраво виражений зігріваючий присмак шоколаду і відсутність гіркоти. У ньому присутня збалансована кислотність, що надає напою пікантність і неповторність. Ця кава також володіє деякою маслянистостью, м'якістю і зачаровують відтінками ванілі. Одним з кращих сортів даної кави є сорт «Seven Lakes».
Навіть для досвідчених кавоманів смак цього африканського напою став справжнім відкриттям. Він відмінно поєднується з благородними спиртними напоями, такими як ром і коньяк. Саме алкоголь розкриває всі фарби кави з глибоким і насиченим ароматом.
Руандійський кава здатна порадувати кожного своїм неповторним смаком, в який закохуються з першого ковтка і ніколи не забувають!
Вирощування і обробка кави з Руанди
Руандійський кави довгий час був справжньою рідкістю. Однією з причин цього були часті громадянські війни всередині країни. В даний час фермери мають свободу у вирощуванні кави і з задоволенням займаються улюбленою справою.
Складно переоцінити допомогу фермерам в кавовому справі з боку держави. Воно дуже зацікавлено в їх благополуччя, процвітання кавових плантацій і відмінній якості чистих кавових зерен. Так, наприклад, уряд допомагає у будівництві миючих станцій, їх уже понад 100. Крім того, в Руанді регулярно проходять компанії з безкоштовної роздачі саджанців кавових дерев і дарування велосипедів для фермерів.
Дивовижний факт: доходи від виробництва кави становлять більшу частину всього експорту Руанди! І це незважаючи на те, що загальна площа всіх плантацій дуже невелика. Таким чином, кава є національним продуктом цієї країни.
Руандійський кави – це, в основному, два сорти арабіки вищого класу (Катуай і Бурбон). За своїми властивостями він нітрохи не поступається дорогим японським сортів кави, проте він більш доступний за ціною і проходить суворий контроль якості. Вирощується ця кава на висоті понад 1700 метрів над рівнем моря.
Також незвичайним є і спосіб обробки кавових зерен, вирощених в Руанді. Всі вони відразу, не пізніше ніж через 12 годин після збору врожаю, відправляються на одну монопольну станцію обробки. Завдяки цьому всі кавові зерна обробляються однаково і вчасно, до початку процесу ферментації. Весь кави, який покидає територію Руанди, володіє незмінним смаком і ароматом. В якості цього напою немає сенсу сумніватися.
Дорогоцінні зерна ретельно промиваються і сортуються на три категорії. Потім їх замочують на 20 – 24 години у воді у спеціальних чанах.
Спливли пошкоджені зерна відбираються вручну і викидаються. Потім вода відкачується, а зерна розкладаються на спеціальних столах, де вони будуть сушитися протягом двох тижнів з постійним ручним перемішуванням. Кава вважається готовим до експорту, коли вологість зерна сягає 11%.
Особливості смаку і аромату кави руандійського
Багато гурмани, розпещені дорогими сортами цього напою, дуже люблять і цінують руандійський кави за його яскраво виражений зігріваючий присмак шоколаду і відсутність гіркоти. У ньому присутня збалансована кислотність, що надає напою пікантність і неповторність. Ця кава також володіє деякою маслянистостью, м'якістю і зачаровують відтінками ванілі. Одним з кращих сортів даної кави є сорт «Seven Lakes».
Навіть для досвідчених кавоманів смак цього африканського напою став справжнім відкриттям. Він відмінно поєднується з благородними спиртними напоями, такими як ром і коньяк. Саме алкоголь розкриває всі фарби кави з глибоким і насиченим ароматом.
Руандійський кава здатна порадувати кожного своїм неповторним смаком, в який закохуються з першого ковтка і ніколи не забувають!
Інші статті