Продавець Alfa-Coffee розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5060 відгуків

Компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки зараз за її графіком неробочі години. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57

Кава з острова Суматра

Кава з острова Суматра

Історія кави

Індонезія – четверта найбільша країна-виробник кави. Цю рослину вирощують на Суматрі вже більше п'яти століть, і методи обробки кави з тих пір мало в чому змінилися. Завдяки цьому кожен цінитель кави може спробувати первозданний смак цієї екзотичної кави.
Вперше паростки кавових дерев завезли на острів голландці на початку 17 століття. Боротьба за адаптацію паростків тривала більше століття. Однак наполегливі фермери змогли домогтися результату, і на початку 18 століття вони змогли вивести цей дивовижний кави на світовий ринок.
Відомо, що в кінці 19 століття був дуже високий ризик втратити всі кавові плантації. Майже 50 років тривала боротьба з грибком, який ледь не знищив ніжні кавові дерева. Це стало причиною завезення більш стійких паростків африканської робусти. З тих пір і до сьогоднішнього дня саме робуста становить більшу частину (90%) всього виробленого на острові кави.

Сорти кави з острова Суматра

Цікавий факт: на деяких фермах м'якоть знімають з ягід завдяки велосипеду! А саме: з велосипедних запчастин заповзятливі фермери спорудили саморобний агрегат і користуються ним вже багато років. Сушать зерна суматранських кави виключно на сонці протягом декількох годин. Найчастіше місцевий кава проходить саме сухий метод обробки.
Завдяки таким способам обробки кава набуває виключно незвичайний і впізнаваний смак. Він насичений, м'який, дивує першими нотами з відтінками трав і змінявся деякою особливою гостротою. Справжній цінитель кави зможе безпомилково відрізнити кави Суматра Гайо серед інших.
Многим знаком самый дорогой кофе «Копи Лувак». Он получил свое название от милых зверьков Luwaks, которые живут на деревьях и очень любят кушать спелые ягоды кофе. Однако зерна не перевариваются их пищеварительной системой и в целом виде выходят вместе с экскрементами животного. Такой процесс придает кофе характерный вкус и аромат. Эксперты отмечают, что данный кофе обладает полезными и даже целительными свойствами. Этот кофе принято считать деликатесом за его богатый тяжелый аромат и тонкие карамельные и шоколадные ноты.
Суматранская робуста имеет приятный и терпкий вкус, а арабика покоряет кофеманов необычными ореховыми нотами и даже привкусом свежего черного хлеба.
Так, например, знаменитый кофе «Манделинг» (арабика) по праву считается одним из лучших сортов кофе с этого острова и является его гордостью. Этот старинный сорт кофе отличается сильным земляным вкусом и глубокими нотами экзотических специй, повышенной густотой и вязкостью. Сорт «Манделинг» завоевал множество международных наград.
Цікаво, що в сирому вигляді зерна цього сорту мають незвичайний синюватий або нефритовий відтінок. Це викликано нестачею заліза в ґрунті і особливим способом обробки (мокрою депульпації).
Острів Суматра – надзвичайно красивий і загадковий острів. Він дуже цінується багатьма туристами і надовго залишається в їх серцях тонким присмаком спогадів. Не дивно, що на його землях вирощується такий дорогий, вишуканий і хвилюючий напій, як каву!

Інші статті
Контакти
Alfa-Coffee
+380981550357
ул. Магнитогорская 1Б, Київ, Україна
+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57Вайбер
Мапа

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner