Продавець Alfa-Coffee розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5284 відгуків

Компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки зараз за її графіком неробочі години. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57

Гавайський кава – вулканічне диво.

Гавайський кава – вулканічне диво.

На схилах вулканів Гуалалаі і Мауна-Лон в північній і південній частині Кона Великого Острова цієї держави росте один з найдорожчих і бажаних сортів цього напою – кави Кона.

Історія кави Кона

Свою назву кави отримав від місця зростання. До речі, його історія почалася на цьому острові в 1825 році. Тоді військовий корабель Британії привіз паростки кавового дерева. Ці саджанці намагалися розсадити з багатьох островів, проте прижилися вони тільки на Великому острові в районі Кона. З тих пір і до теперішнього часу цей кава вирощується в маленьких господарствах, на ділянках, розміром не більше 3 гектарів.
Цікавий факт: першими вирощувати цей дивовижний каву почали японські іммігранти. В даний час цю справу продовжують їх нащадки в п'ятому поколінні! Так як все робиться за старим традиціям і фермерські площі мають скромні розміри, то зазвичай застосовується ручна праця. Це, безумовно, позначається на якості кінцевого продукту і його ціною.

Тонкощі вирощування кави Кона

Даний вид кави дивний тим, що росте він на надзвичайно поживною для кавових дерев вулканічному грунті. Цей грунт насичений мінералами і має пористу структуру, що благотворно впливає на врожайність і смакові якості кави.
Спекотний тропічний клімат, з сонячними ранковими годинами, денний хмарністю, регулярними вечірніми дощами, легкими вітрами і спокійними ночами створюють прекрасний тандем для вирощування сильних кавових дерев. Вже точно, кава вирощується під захистом вулканів і покривала з хмар.
Ближче до кінця зими дерева покриваються запашними білими квітами. Плоди можна знімати з кінця літа і до глибокої осені. Урожай дбайливо збирають вручну, кілька разів повертаючись до дерев, так як достигають плоди не одночасно. Кожне кавове дерево може мати врожайність близько 6-8 кг
Фермери дбайливо зчищають м'якоть, промивають зелені зерна і розкладають сушити під яскравим гавайським сонцем.
На Гаваях в рік вирощується трохи більше 3000 тонн цього ексклюзивного сорти кави. Не дивно, чому він так цінується багатьма гурманами.

Особливості смаку кави гавайського

Этот кофе является разновидностью арабики. Зерна кофе Кона имеют пропорциональную форму, они довольно крупные по размеру и отличаются характерным блеском.
Вкус этого кофе надолго останется в памяти у тех, кто попробует его впервые: насыщенный, слегка сладковатый и с легким привкусом корицы. Тонкий аромат этого напитка завораживает фруктовыми оттенками. Кофе Кона имеет приятное ореховое послевкусие. Многими ценителями было замечено, что Кона – эталон кофе, он не имеет примесей и кислоты. Его вкус идеально сбалансированный и утонченный.
Различают 5 категорий кофе Кона. От наивысшего Kona Extra Fancy до Kona Peaberry. Каждый из видов производится из зерен разных размеров.
Так как этот кофе дорогой, его часто употребляют не в чистом виде, а добавляют в кофейные смеси.
Способ обжарки зерен Кона держится в строгом секрете и передается по наследству. Благодаря такой обработке зерна приобретают винные, ореховые и коричневые оттенки без лишней кислоты. Кроме того, этот кофе обжаривают ровно в том количестве, которое необходимо. Это дарит напитку первозданный вкус и аромат.
Хто б міг подумати, що вулкани можуть подарувати такий справді дорогий і благородний продукт, як каву!
Хочете дізнатися смак перлини кавовій сім'ї? Спробуйте гавайське вулканічне диво – кава Кона.

Інші статті
Контакти
Alfa-Coffee
+380981550357
вул. Магнітогорська 1Б, Київ, Україна
+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57Вайбер
Мапа

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner