Продавець Alfa-Coffee розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5996 відгуків

Компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки зараз за її графіком неробочі години. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57

Кава. Пити чи не пити - ось в чому питання.

Кава. Пити чи не пити - ось в чому питання.

Хімічна особливість кавових зерен або лише психологічний фактор, що працює за принципом плацебо? І чому так багато різних думок про користь і шкоду цього напою? Давайте розберемося.

Види кави

Можливо, хтось здивується, дізнавшись, що існує близько 90 видів рослин роду кави. Однак 98% усього виробленого в світі кави – це арабіка (70%) і робуста (30%).

Арабіка відноситься до роду високогірних рослин (до 2000 м над рівнем моря). Зерна довгастої S-подібної форми, мають більш вишуканий смак.

Робуста росте на висоті до 600 м над рівнем моря, мають круглими зернами з менш вишуканим ароматом, але підвищеним вмістом кофеїну.

Кава в зернах – вибір справжніх гурманів і любителів кави. Така кава містить залізо, магній, кальцій і близько тридцяти органічних кислот. Смак і аромат цієї кави більш насичений, менш кислий і дозволяє домогтися густої піни.

Розчинна кава ідеальний для тих, хто не хоче багато часу і сил витрачати на заварювання цього напою. Однак варто врахувати, що в розчинній каві значно більше кофеїну, стимулюючого шлунковий сік. Це може стати причиною печії і прискореного серцебиття. Смак і аромат цієї кави більше схожий на кавовий напій.

Користь кави

Крім здатності підбадьорити кава володіє ще цілим рядом корисних властивостей. До них відноситься:

• Велика кількість антиоксидантів, які захищають серце і судини (завдяки наявності вітаміну Р)

• Зменшення ризику втрати пам'яті і розвитку хвороби Паркінсона.

• Поліпшення розумового процесу і уважності.

• Ефект м'якого антидепресанту і підняття життєвого тонусу і стимуляції організму до втрати зайвої ваги.

• Профілактика мігрені, цирозу печінки, астми, інфаркту, хвороб нирок і жовчного міхура.

• Регуляція роботи харчової (завдяки вмісту 30 органічних кислот і таніну) та імунної системи.

Шкоду кави

Надмірне вживання кави може викликати такі небажані явища:

• Серцево – судинні захворювання.

• Загострення гастриту і виразки шлунка.

• Підвищена дратівливість і почуття тривоги.

• Псування зубів і кісток, з-за здатності кави виводити кальцій з організму.

• Зневоднення (кава володіє сечогінним ефектом).

Висновки:

У вживанні кави важливо знання міри. Рекомендовано пити не більше 5 чашок цього ароматного напою. Так само слід випивати перед чашкою кави такий же обсяг чистої води. Це вбереже від зневоднення. Організм м'якше приймає кави, якщо пити його з молоком або морозивом.

Через час ви зможете встановити свою розумну норму випитої кави в день. І тоді не потрібно буде думати: «Пити чи не пити – ось в чому питання».

Інші статті
Контакти
Alfa-Coffee
+380981550357
вул. Магнітогорська 1Б, Київ, Україна
+380 (98) 723-33-89
+380 (98) 155-03-57Вайбер
Мапа

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner