Про каву
Людина звик вживати такий гарячий напій, що бадьорить в різних місцях і при різних обставинах. А такий вираз як «зібратися на чашечку кави» стало звичною фразою піти в гості до друзів, родичів.
У наш час існує безліч сортів і видів цього зернового напою. Вперше кава употребилось людиною більше 3000 років тому. Щоб каву можна було вжити в раціон людським організмом, первісній людині довелося додуматися до того, що кавові зерна необхідно обсмажити, щоб вони придбали аромат і смак. І тільки після обсмажування готувався кінцевий продукт - кави. Тому, минуло чимало часу, поки кава став популярним смачним гарячим напоєм для всього людства.
Якщо ви любитель такого напою, то варто врахувати правила його зберігання. Зберігають каву в герметичній ємності, жерстяній або скляній посуді. Якщо вже так сталося, що ви купили каву в пакеті, то не забудьте обов'язково пересипати його в ємність.
Щоб приготувати цей чудовий напій в домашніх умовах вам знадобиться «м'яка вода». Її можна купити в супермаркеті. Таку воду продають в обсязі від 5 до 10 літрів. Або останній варіант ‒ дати їй відстоятися кілька годин. Мідна турка, так як вона швидко нагрівається. Ну і, звичайно ж, ваш мелену каву.
У турку насипте мелена кава ‒ 1 чайна ложка на чашку. Залийте холодною водою і поставте на повільний вогонь. Повільно акуратно помішуйте. Як тільки побачите пінку, можете сміливо знімати турку з вогню. Доводити до кипіння не потрібно.
Як же вибрати справжню каву? Якщо ви купуєте каву в зернах, то буде не складно визначитися з вибором. Чим більше кави арабіки, тим краще його смакові якості. Візуально визначити арабіку від робусти дуже легко і просто. Зерна арабіки мають довгасту форму, а зерна робусти округлу і вони дрібніше, ніж зерна арабіки.
Вибираючи мелену каву треба, перш за все, не помилитися в наявності сторонніх домішок, що відрізняються за кольором і запахом. Самий перевірений і ефективний спосіб перевірити кави на ідеальність це насипати його в ємність з холодною водою, кавою підніметься, а зайві домішки осядуть на дно.