Натуральна кава зберігає зір.
Ще одна вагома причина, що б віддаватися ранкового кавового ритуалу - натуральна кава допомагає запобігти погіршенню зору.
Зелений кава, в середньому, містить тільки 1 відсоток кофеїну, але він так само містить від 7 до 9 відсотків хлорогенової кислоти, сильного антиоксиданту, який запобігає дегенерації сітківки, за даними дослідження, опублікованого в журналі сільськогосподарської і харчової хімії.
Сітківка являє собою шар тонкої тканини на задній стінці ока з мільйонами світлочутливих клітин і інших нервових клітин, які отримують і систематизують візуальну інформацію. Вона також є однією з найбільш метаболічно активних тканин, що вимагають високих рівнів кисню, що і робить її схильною до окислювальному стресу. Недолік кисню та вільних радикалів призводить до пошкодження тканин і втрати зору.
Дегенерація сітківки може бути викликана глаукомою, старінням і діабет.
Дослідження є важливим у розумінні функціональності харчових продуктів, тобто натуральних продуктів, які забезпечують сприятливі наслідки для здоров'я", сказав Чанг Ю Чи, професор науки про їжу і старший автор дослідження, йдеться в заяві. "Натуральна кава є найпопулярнішим напоєм в світі, і ми розуміємо, яку користь ми можемо отримати у зв'язку з цим."
Попередні дослідження показали, що натуральна кава також знижує ризик таких хронічних захворювань, як хвороба Паркінсона, раку передміхурової залози, цукрового діабету, хвороби Альцгеймера і пов'язаних з віком когнітивних розладів.